A célkitűzés, mint a vonzás törvényének gátolója, 2019. március


Furcsán hangozhat, pedig igaz. Emlékszem, hogy A Titok című könyv elolvasása után a vonzás törvényének gyakorlati alkalmazását szerettem volna megismerni, - mivel a könyv számomra túl sok konkrétumot nem tartalmazott. Volt, ami működött belőle, de szerettem volna még tudatosabban és gyorsabban elérni a vágyaimat. Első állomásként Brian Tracy-nél és "tanainál" kötöttem ki, egy rövidebb keresés után. Leszögezem, hogy egyáltalán nem szándékom az eltelt évek alatt megismert előadókat, tanítókat minősíteni, - hiszek abban, hogy mindenki valamit hozzá tudott és tud adni ahhoz, hogy az emberek elkezdjék másképp látni addig élt világukat és ez már önmagában jó dolog. Itt azonban rögtön azt éreztem, hogy nem ezt kerestem, számomra egyáltalán nem ez a vonzás törvénye, és nem találtam meg benne azt, amit kerestem, sőt: talán az egyetlen előadó volt, akinek nem olvastam végig valamennyi művét.


Meglátásom szerint ugyanis a célkitűzés és az arra való teljes buzdítás sokkal több zavart és bizonytalanságot tud okozni a fejekben, mintsem segítséget a boldogulás terén. Ezt a blogomat tehát azoknak szánom, akik szintén megzavarodtak hasonló dolgok olvasásától. Nem attól lesz sikeres motivációs előadó valaki, hogy percenként azt mondja: tűzz ki célokat magad elé! Az én szememben biztosan nem. Elég embernek, barátnak, ismerősnek segítettem már, hogy lássam, mennyire káros tud lenni ez a buzdítás. Aki a vonzás törvényének szabályait keresi, az hisz abban, amit a Titok című könyv felnyit előttünk. Ennek az az alapja, hogy sosem a legtöbbet dolgozó ember él a legjobban, nem ők ülnek a legjobb autókban és nem náluk van a legtöbb pénz. Éppen ellenkezőleg: a kevesebbet dolgozó emberek élnek jobban, - sokszor komolyabb iskolai végzettség nélkül. Ők valószínűleg nem tűztek ki célokat maguk elé és nem írták le noteszekbe, hogy egy év múlva hol lesznek és milyen autót vezetnek. De hadd beszéljek a vonzás törvényéről és a célkitűzés kapcsolatáról alaposabban, hogy megérthesd, hogyan lépj túl ezen.


Remélem lépésről-lépésre haladsz - és ez jó, mert az előző blogom végén lerántottam a leplet arról, mit jelent számomra a vonzás törvénye, hogyan kell vonzani, mi a pontos menete. Viszont egy dolgot talán nem hangsúlyoztam ki: a hit szerepét. Ne ijedj meg, vallásokról nem fogok szót ejteni és eddig sem tettem, talán már amúgy is sejted, hol érzem én a teremtés erejét - más kérdés, hogy ezt kitől kaptuk, de ez most nem fontos annyira, mintsem az, hogy mit kezdünk vele. Tehát a hit szerepe: csak azt tudod vonzani, amiben hinni tudsz. Mondok gyorsan egy példát. ha a Te fizetésed most "x" és a leírt folyamatommal elkezded vonzani mondjuk ennek a másfélszeresét, jó eséllyel hamar meg is szerzed. De ha a fizetésed "x" és a folyamatommal 3x, azaz háromszoros fizetésről kezdesz el vizualizálni, nagyobb az esélye, hogy elbuksz. DE: nem azért, mert nem kaphatod meg és ezt meg kell értened. Mármint: nem azért nem kaphatod meg, mert mondjuk valamilyen tulajdonságod nincs meg hozzá (tudok mutatni Neked sok-sok embert nyelvismeret nélkül, hétszámjegyű fizetéssel). Azért írtam, hogy nagyobb az esélye, hogy elbuksz, mert sokkal nehezebb elképzelned, hogy kis időn belül a havi bevételed a jelenlegi háromszorosa lesz. Természetesen nem törvényszerű: ha a hited meg tudja engedni, azaz nincs benned kételkedés, akkor akár 5 vagy 10x-et is meg tudsz teremteni. És hogy hogyan kapcsolódik a hit szerepe a célok kitűzéséhez? Nos, úgy, hogy meglátásom és tapasztalatom szerint az emberek nem tudnak hinni benne. Ilyen egyszerű. S amiben nem tudnak hinni, azt nem is tudják vonzani. Ráadásul még sokáig folytathatnám e "tan" több, általam szintén károsnak ítélt téziseit, de nem teszem: a vonzáshoz érezni kell. A lélek kell Hit kell. Semmi más. Ha papírra leírod és frusztrál, az nem fog segíteni, sőt.


© 2019 by A vonzás törvénye.hu