A MOST hatalma... vagy inkább: hatalmad a MOST-ban. 2019. április

A „most” kérdése a vonzás törvényével kapcsolatban sűrűn kerül terítékre. Amikor a fontosságáról esik szó, elsőre sokan hajlamosak összekeverni, hiszen egyszerre lényegtelen és elengedhetetlen. Ezt az ellentmondást természetesen hamar le lehet tisztázni: most is erre teszek kísérletet. Képzeld el az idő vonalát: rajta állsz a MOST-ban. Van, ami az életedben előtte történt, és van, ami még történni fog Veled ezután. Amikor a most szerepéről beszélek, mindig azzal kezdem, hogy kettős szereppel bír - és ezt nem árt megjegyezni. Vegyük az első állításomat: a most nem fontos. Igen, ezzel kezdem mindig.


A most abból a szempontból nem fontos, hogy hol tartasz most az életeddel: mit értél el, hol laksz, kivel, mennyi a jövedelmed,... ez mind nem számít. Egy idővonalon haladunk előre az életünkben. Hatások érnek minket, amire mi mindig valamit reagálunk, sokszor a szerint, hogy mit láttunk másoktól és melyek a kialakult szokásaink. A reakcióink során keletkező gondolatainkkal és érzelmeinkkel teremtünk, - akkor is, ha nem tudunk róla. Ellenben a teremtésnek idő kell: a hitünk és elvárásaink függvényében több-kevesebb, de ez egy másik témakör lesz. Tehát: mindenünk, amink most éppen van, az a múltban teremtődött. Ezért egyáltalán nem fontos, hogy mi az, amink éppen most van: egyrészt, mert azon már nem tudunk változtatni, másrészt pedig bármikor dönthetünk úgy, hogy elkezdünk valami egészen mást teremteni. Ezért nincs értelme az olyan kérdéseknek például, hogy: „milyen kocsid van?”, vagy: „hol dolgozol? „mennyit keresel?”. Mert amikor a "most-járól" beszél bárki, az a múlt. Abból csakis annyit tudhatsz meg, hogy a múltjában eddig ilyen rezgéseket halmozott fel, és ezért van most ilyen háza, autója, állása, körülményei...

Ez mind nem számít, meg kell értened! Olyan, mintha azon gondolkoznál egy étteremben, hogy mit rendelj majd, de egy lejárt étlapot nézegetnél. A jelenlegi helyzeted pusztán arról egy kép, egy visszajelzés, hogy eddig hogyan gondolkodtál, éreztél, mit hittél el. Nem fontos! Nem jelent semmit, az égvilágon kívül semmit, mert kis idő alatt teljes fordulatot tudsz venni Te is, és bárki más is! Sőt: ahogy a jelenről beszélsz a most-ban, már azzal is a jövődet formálod. Értsd meg: akinek van egy 300 milliós háza és több autója, nagy bankszámlája, csak annyiban különbözik valakitől, aki egy albérletben van és hónapról-hónapra él, hogy mások voltak a gondolatai, a rezgései, a hite és ezért mást teremtett maga köré. Ezért mondom tehát, hogy a most szerepe egyfelől nem fontos.


Másfelől viszont a most szerepe talán a legfontosabb! Ezt is könnyűszerrel megértheted, hogy miért: mert éppen most formázod, alakítod a jövőd. A gondolataid, a hozzá társuló érzések és a velük kapcsolatos hiedelmeid, hited hármasa az, amivel teremtesz. Ezt folyamatosan csinálod: a gondolataid, érzéseid folyamatosan generálódnak: ahogy felébredsz, egészen addig, ameddig álomba szenderülsz. Úgy működsz, mint egy rádióadó: amilyen frekvenciára hangolod magad, gondolataid, érzelmeid, az jön el hozzád, az kerül hozzád egyre közelebb, - DE csakis annyi jön el belőle, amennyit el tudsz hinni! Ez az „adás” és „fogadás” tehát egész nap megy, amikor ébren vagy – de mindent, ami még rád vár, azt a most-ban tudod megteremteni. A mostani helyzeted tehát a múltban történt, - azaz nem fontos. A mostani gondolataid, érzelmeid és hited viszont a jövődet teremti minden másodpercben, - az tehát a kulcs. Figyelj oda minden percben önmagadra: mire hogyan reagálsz, milyen irányban gondolkozol és érzel.


Mindig, amikor a vonzás törvényéről beszélek, igyekszem gyakorlati példákat hozni, - itt most nem is nehéz. Sokan gondolják, hogy a gazdagok egyre gazdagabbak, a szegények pedig egyre szegényebbek lesznek, hogy nő az olló, a különbség a szegények és gazdagok között. Erre már születtek statisztikák, kimutatások is, és igen, ez a megfigyelés helytálló. De ilyenkor két dolog mindig van, amit el szoktam mondani: felesleges ezért bárkit is hibáztatni, mert ezért sem a politika, sem a gazdasági hatalmak, sem senki nem felelős. Könnyű megoldás mindig hibáztatni bárkit, de valójában a lényeget senki sem érti meg. Ha most az összes gazdag ember vagyonát összeraknánk egy hatalmas szobába és a föld minden egyes emberének egyenlően adnánk belőle, akkor sem lenne egyenlőség. Egyenlőség lenne, persze, egyetlen napig. Kis idő múlva ugyanúgy lennének szegényebbek és gazdagabbak, minél több idő telne el, ugyanúgy egyre fokozódna a különbség. Tudod, hogy miért? Mert mindenki saját magának teremt: a gondolataival, az érzéseivel és a hitével. Ez az igaz vagyon, nem a pénz. Ha ugyanezt az elosztást eljátszanánk mondjuk kagylókkal, gyöngyökkel, de akár fakockákkal, akkor is így lenne. Aki arra gondol, hogy neki abból sok kell, sőt: már látja maga előtt, hogy sok is van és el is tudja hinni, annak sok is lesz, ez csak idő kérdése. Miért is lesznek a gazdagok még gazdagabbak? Nagyon egyszerű: nekik már sokkal könnyebb érezni az anyagi bőség rezgését. Sokkal könnyebb jó dolgokra gondolni, hiszen azok veszik körül, tudják, hogy az milyen érzés, sőt: el is hiszik, hogy bármi elérhető. Ugyanezt egy szegény, vagy szegényebb embernek nehezebb, hiszen őt teljesen más környezet veszi körbe. De lehetetlen lenne? Ugyan, dehogy!


Még sosem emelkedtek fel ennyien a semmiből a gazdagok közé, mint korunkban. A technika segítségével még könnyebben elérhető bármi. Ha valami visszatartja a gazdagság elérését a csakis a jelenlegi helyzetünk, állapotunk megfigyelése. Mire vitte volna például Bill Gates, a Microsoft elnöke, ha egyfolytában arra figyelt és gondolt volna, hogy a garázs, amiben elkezdte a Windows szoftvert fejleszteni, törött üvegű vagy penészes volt a sarokban? Érdekelte ez szerinted? Igen, az volt az akkori MOST-ja kívülről szemlélve. De ő az akkori MOST-jában nem engedte, hogy az akkori helyzete domináljon: gondolataiban látta magát sikeresnek és elismertnek, látta magát számolni a köteg pénzt és látta, hogy egy óriás vállalatot vezet. Egyszerűen azt látta már ténynek, arra fókuszált – és nem érdekelte, hogy egy olyan garázsban ül, ahol csak éppen megtűrték. Ha akkor arra figyel és az érdekli, akkor nem vitte volna sokra – és ma Te sem ismernéd. Sőt, mondok még valamit: ha megkérdezted volna, hogy: „Hé, Bill, milyen kocsid van?”, nagy eséllyel csak mosolygott volna. Mert akkor éppen a MOST-ban, a helyzetében nem volt kocsija, de a gondolataiban, az érzéseiben és a hitében már a világ bármelyik kocsija ott volt és valószínűleg azt is pontosan érezte, hogy csak idő kérdése és mindene meglesz. Egyedüli példa lenne? Nem, egyáltalán nem. Tudok mondani Neked több tucat ilyen nevet.


Tehát, Te a cikk elolvasása után mire fogsz figyelni? A házban, ahol éppen laksz, vagy szép lassan kikapcsolod a körrnyezeted és elkezdesz ráhangolódni azokra a dolgokra, amiben és amikkel, akikkel élni szeretnél a MOST után? Ez egy óriási hatalom. De csak akkor az, ha tudod, hogyan értelmezd és használd a MOST-ot. Szívből remélem, hogy MOST már tudod.

© 2019 by A vonzás törvénye.hu