A vonzás törvénye egyszerűen 2019. május


Bár egy blog pont arra jó, hogy hosszabban is kifejtésre kerülhessen egy-egy téma, mégis, sokan kérnek arra, hogy foglaljam össze, vagy, ha úgy tetszik, mondjam el röviden, tömören a vonzás törvényének lényegét. Ilyenkor persze nehéz okosnak lenni, mivel a befogadó, azaz aki, vagy akik kérik, különböző szinteken állnak életükben a vágyaikhoz képest, s nem biztos, hogy egyazon magyarázattal mindenkinek útravalót tudsz adni. Mégis, most arra próbálkozom, hogy megtegyem röviden összefoglalni a vonzás törvényének a lényegét, - legalábbis jóval rövidebben, mint a többi, eddigi blogomban. Valahogy így szoktam kezdeni:

A testünk látható, mégis, az igazi csoda nem csak ott történik.

Az első és legfontosabb gondolatom, amit át szeretnék adni Neked az az, hogy szabad vagy. Igen, szabad. A vonzás törvénye leginkább ezt jelenti. Nem számít, ki vagy, honnan jössz, hol tartasz, mit tanultál és meddig, az sem számít, ha semmit nem tanultál, és még csak az sem, hogy éppen mid van. Te magad vagy az, aki a saját jövődet és boldogulásodat hordozod, s az a jó hírem, hogy ez tényleg így van. Nem függsz senkitől, senkinek a véleményétől, segítségétől, akaratától,… - kivéve azt az egyetlen esetet, ami sokakkal előfordul: ha azt hiszitek. Ha azt hiszi bárki, hogy neki a hatalmas vagyonhoz, vagy egy nagyon jól fizető álláshoz diploma kell, vagy rengeteg nyelvvizsga, vagy, ha azt hiszi valaki, hogy egy csodálatosan szép lány/hölgy/fiú/férfi meghódításához szépség kell (ráadásul itt még belép az a hiedelem is, hogy ő maga pedig még csúnya is), - nos, akkor ez valóban így is lesz. De akkor is szabad vagy, hiszen Te formálhattad meg szabadon a jövőd: a vagyont csak nagy nehézség árán fogod megkapni, miután megszereztél mindenféle diplomákat, s a hőn áhított kapcsolatod pedig nem fog jönni, hiszen annak a gyönyörű lánynak/hölgynek/fiúnak/férfinak a meghódításához szépnek kéne lenned, Te pedig nem vagy az. Látod? Te állítottad be a jövőd, a vonzás törvényének „hármas fogatával”, ami a gondolat-érzés-hit párosa. Azt értsd meg, hogy ezt a hármast azonban Te magad irányítod!


Persze, a gondolataid egy részét befolyásolta a környezeted, mint ahogy legtöbbünkét: a szüleink, tanáraink, osztálytársaink, szűkebb ismerős körünk véleményei és gondolatai hatottak rá. De ez csak odáig tart, ameddig erre rá nem jössz és onnantól kezdve csak magadra figyelsz! Saját gondolatok-a hozzájuk társuló érzéseid és a saját hited azokkal kapcsolatosan. Nem kell hozzájuk sem senki, sem semmi! Nekem elhiheted, az útkeresésem során fizettem amerikai hanganyagokért, módszerekért,… - csak Te kellesz hozzá! Félre ne értsd, voltak-vannak szemináriumok, amelyek nagyon felemelőek, és egyébként is nagyon jó olyan emberekkel találkozni, akik már kezdik érteni és érezni a vonzást, azokért pedig sosem kár sem az idő, sem a pénz. Sőt, én valahol egyik ilyen kiadásom sem bánom, végül is segítettek megérteni, hogy a jövőd, az életed alakítása csakis a saját kezünkben van, - s ezért is mondom, hogy szabad vagy. Szóval: saját gondolat-érzés-hit.

Amit kibocsátassz magadból, az jön vissza hozzád

A vonzás törvényének sikeres alkalmazásához meg kell értened, hogy elsősorban energia vagy és csak másodsorban az, akit a tükörben látsz. Láthatod a kezed, az arcod, a tested többi részét, de a legerősebb részed az, amit nem látsz: az agyad, s ami ettől is sokkal erősebb, az a szíved, amit én inkább mindig úgy írok és mondok, hogy a lelked. Mielőtt ettől megijednél, ezeket már a tudomány is bebizonyította, - el sem tudod képzelni, mennyi energiát képes kibocsátani önmagából az agyunk és még ennek ötezerszeresénél is többet a szívünk! Fogd fel úgy, hogy ideérkeztél erre a bolygóra, kaptál/választottál egy testet, - amivel végre tudsz hajtani különböző cselekvéseket. De azt, hogy az itteni léted során miken fogsz a testeddel keresztül menni: milyen környezetben fogsz lakni, mit fogsz dolgozni, fogsz-e egyáltalán, kivel leszel együtt,… - ezeket a körülményeket viszont mind a láthatatlan részeiddel teremted. A tested ehhez kevés, de az agyaddal és a lelkeddel kibocsájtott érzéseid frekvenciák – amikkel hasonló frekvenciájú dolgokat tudsz vonzani. Ha szerelmesnek érzed magad, azaz szeretsz valaki vagy valamit, az a legmagasabb frekvencia, csakúgy, mint a hála, a nagyrabecsülés. Ha ezeket sugárzod ki magadból a gondolataid kapcsán, akkor ezekből fogsz többet kapni. Ha viszont alacsony rezgésű érzéseket bocsátasz ki magadból, mint például a düh, a harag, a bosszú, a félelem, a bizonytalanság, a bosszúvágy, - akkor bizony úgy gördítesz ezekből még többet a későbbi életedbe, hogy még talán nem is tudsz róla. Van tehát egy tested, ami meg tud élni minden földi jót: szerelmet, fürdést egy óceánban a naplementében, a legpuhább ágyban történő ébredést, a legfinomabb ételeket,… - de van a számodra láthatatlan lényed, aki viszont meghatározza azt, hogy miken fogsz keresztül menni. Gondolat – érzés – hit.Nem tudsz vonzani esőt, ha a szárazságról beszélsz - Abraham Hicks.

A gondolataidat csakis Te választod meg. Ha mondjuk egy luxusautót látva szidni kezded a gazdagokat, sosem tudsz gazdagságot vonzani – a gyűlölködés, a harag, a frusztráció csakis abból fog elhozni még többet. Az Univerzum mindig abból ad többet, amilyen gondolatok és ahhoz társuló érzések járnak át. Egy klasszikus idézet kedvencemtől, Abraham Hicks-től: nem tudsz vonzani esőt, ha mindig a szárazságról beszélsz. (még mielőtt azt mondanád, hogy az időjárás rossz példa, hiszen az „adott”, elmondom, hogy mennyire nem az: ha kellően ráhangolt vagy, bármit el tudsz érni, bármit meg tudsz teremteni: esőt a nyár közepén, vagy napsütést ott, ahol vagy, ha még az egész országban amúgy esik is az eső… de erre nem most érek ki). Tehát a vonzás törvénye szabadság: csak tudnod kell, hogy mire vágysz, tudnod kell átérezned annak az érzését és el kell hinned, hogy ha az érzést fent tudod tartani magadban, akkor azt már veheted teljesen biztosra. Ez a lényeg tehát: bocsáss ki olyan gondolatokat, amelyek magas frekvenciát jelentenek: szeress, lásd meg mindenben és mindenkiben a jót (nem kell azokkal partiznod, akiket mondjuk nem kifejezetten kedvelsz, csak juss el odáig, hogy elfogadod, hogy igazából mindenki ugyanolyan energia, mint amilyen Te vagy és máris könnyebb dolgod lesz). Figyelj a gondolataidra (ha mindig a szeretetre és nagyrabecsülésre gondolsz, akkor erre nem is nagyon kell), az ahhoz társuló érzéseidre, és arra, hogy hiszel benne, sőt, nem is hiszel, hanem biztosan tudod azt, hogy úton van feléd az, amire, amikre vágysz, azaz ami ott belül a lelkedben, mint vágy és kellő lelkesedést érzel iránta. Gondolat – érzés – biztos tudat.


Hogyan bizonyosodhatsz meg minderről? Tegyél egy próbát! Figyelj mondjuk 10, aztán 20 napig a gondolataidra, az érzéseidre, - bocsáss ki magas frekvenciákat, éld meg a vágyaidat, mintha már megkaptad volna azzal a biztos tudattal, hogy el fog jönni, bármi legyen is az. Gondolj először olyan vágyra, amelyért lelkesedni tudsz, de ami még nem túl nagy az elején ahhoz, hogy nem tudj benne hinni igazán. Ha ez megvan, akkor csak figyeld ezt a kettőt: az érzéseidet, amik a lelkedből jönnek – és a dolgokat, ami az életedben történik. Minél tovább csinálod, annál gyorsabban és erősebben fogod látni a kettő közötti összefüggést, s ezáltal mindig tudni fogod, hogy jó úton jársz-e az érzéseiddel. Gondolat-érzés - és a hit/biztos tudat okozta felemelő érzése a vágyott dolognak. A testeddel tehát cselekedj majd, mert az arra való - a gondolataiddal és érzéseiddel (agy és szív/lélek) viszont alakítsd neki az utat, amit végigjárhatsz és megtapasztalhatsz majd.

© 2019 by A vonzás törvénye.hu