Az a bizonyos híres kicsi piros könyv... és ami mögötte van. 2019. április

Ígértem, hogy visszatérek a híres, kicsi piros könyvre, és természetesen az a szándék vezérel, hogy újra feltárjam az összefüggéseket számodra. Mint ahogy a vonzás törvényével kapcsolatban, úgy a könyvvel kapcsolatban is egyszerű a válasz arra a kérdésre, hogy: "működik-e?" Igen, működik! Működik a vonzás törvénye és bizony működik az R.H. Jarrett kiadásában napvilágot látott (egyébként pedig sokkal régebbi) "It works! The famous little red book", azaz a híres kicsi piros könyv is. Persze nem írnék róla, ha nem lenne benne csavar, ebben a blogban pedig arra igyekszem felhívni a figyelmed, hogy mitől tud és fog működni, illetve mitől nem fog, nem tud. Az az érdekes, hogy ez mind a vonzás törvényére, mind a könyvre egyaránt igaz. Na jó, segítek: nincs ebben semmi érdekes. Mivel a könyv pontosan amiatt fog működni, ami miatt a vonzás törvénye is.

Talán még nem felejtetted el a Rólam menüpontban található idézetem lényegét: ha nem működne a vonzás törvénye, akkor csak annyi a dolgod, hogy félretedd az útból azt a tényezőt, ami gátolja a működését: saját magadat. Ennek a lényegét pedig úgy tudom neked még jobban átadni, hogy nem azt kapod, amit akarsz, hanem amivel összhangban vagy, amivel összhangban van a lelked. Tehát, ha hatalmas vagyonra vágysz, és arra gondolsz, az nem jelenti azt, hogy azt is vonzod. A vonzáshoz ugyanis érzelem is kell, - és sokan itt buknak el. Ha képes vagy ráhangolódni a vágyott dolog rezgésére (amiben a lelked bármikor szívesen segít, mint a világ legjobb edzője!), s ezzel a ráhangolódott érzéssel meg tudsz elégedni, hogy ez Veled tud lenni akár egész napokon át, akkor már érted a vonzás törvényének a lényegét, ugyanis ez maga a vonzás, s valójában ez minden vágyott dologra működik. Gondolat – elképzelés – érzés – biztos tudat. A teremtés lényege tehát a rezgésed, ahogyan érzel – teljesen mindegy, hogy mit látsz, mi vesz körül. S minél tovább érzed magadban ezt a lelkeddel összehangolt érzést, annál gyorsabban tudod azt „beváltani” a vágyott dolgokra.

Akkor most lássuk, hogy hogyan is működik a híres kicsi piros könyv. Mit is mondd el nekünk? Először is fogjunk egy füzetet, aminek a létezéséről csak mi tudunk. Gondoljuk át, hogy mire, mikre vágyunk most a legjobban. Írjuk fel őket a füzetbe: kezdjük a számunkra legfontosabbal, majd szépen haladjunk lejjebb a kevésbé fontos, kisebb horderejű vágyainkkal. Ne spóroljunk: bátran írjunk le mindent, nem számít, mibe kerül, vagy mi kell hozzá, nincs semmilyen limit. Sőt: a lista nem is kőbe vésett: tetszés szerint változtathatunk rajta, ha úgy gondoljuk, hogy mégis más a preferenciánk, - akár minden nap módosíthatjuk, teljesen szabadon.

Ha megvan a titkos füzetünk a titkos listánkkal, akkor az úgynevezett hármas szabályt kell csak betartanunk, és minden, ami a listánkon szerepel a miénk lesz. Az első szabály: olvassunk fel magunknak a listát hangosan háromszor egy nap: reggel, délben, este. A második szabály: gondoljunk a listán szereplő vágyott dolgokra, amilyen gyakran csak tudunk. S az utolsó szabály: ne beszéljünk róla senkinek: tartsuk teljes titokban.

Azzal kezdem, hogy a könyv valóban működik. Igaz, akkor próbáltam ki a módszert, amikor már tudtam alkalmazni a vonzás törvényét, mert megértettem a lényegét. Viszont pont ez mutatott rá, hogy mitől is működik a könyv… ha így alkalmazod, akkor valóban működni fog Neked is, nem számít, miket írsz bele.


Nézzük alaposabban a lépéseket ezúttal már a tanácsaimmal:

1. írd össze a vágyaidat. De: olyankor tedd meg, amikor örömmel tölt el, hogy összeírod őket. Úgy írd le, hogy tudd, hogy amiket leírsz, meg fognak jelenni az életedben, meg fogod kapni. Az írásnak örömet kell, hogy okozzon - figyelj az érzéseidre! Ha az írás közben úgy érzed, repül, szárnyal a lelked ott belül, mint amikor mondjuk szerelmes vagy, - akkor jó! Akkor el is hiszed, hogy a dolgot, dolgokat biztosra veheted és már át tudod érezni a meglétüket. Ha nem így írnád le, akkor nem fog működni. Hinned kell benne, hogy a módszer működik Neked is és mindenkinek is, aki helyesen használja.

2. Olvasd fel magadnak őket: itt is a fentiek fontosságát ecsetelném: amikor olvasod, a velük járó érzésekre gondolj – mintha már megkaptad volna őket és tudnád, milyen örömet okoznak.

3. Gondolj rá, amennyit csak tudsz: ez a legsarkalatosabb pont. Amire fókuszálsz, abból kapsz többet. Ha munkaidőben is arra tudsz gondolni, hogy ott a füzet a táskádban, és nem számít, hogy éppen mi a feladatod, mert nemsokára megkapod, ami a füzetedben van, akkor jó. Ha jó érzéssel tölt el az összeírt dolgokra, azaz a vágyaidra való fókuszálás, akkor jó, mert akkor valóban közelednek hozzád. De fontos, hogy csak akkor gondolj rájuk. Ha valami vagy valaki kizökkentene, akkor egyszerűen csak a füzetre gondolj: arra, hogy már tudod, mit akarsz és tudod is a módját, hogyan jön el hozzád, nem kell tenned semmi mást, csak várni, hogy újra Önmagadra, a lelkedre érzéseire hangolódj.

4. A titokban tartás pedig óriási segítség, hogy önmagaddal legyél, hogy a lelked érzéseire figyelj, hiszen így magaddal osztod meg ezt a teremtési folyamatot.


Mitől is működik tehát ez a pici könyv? Tőled. A gondolataidtól, az azokkal kapcsolatos érzelmeidtől és az ehhez társított hitedtől. Három dolog, ami mindenkiben megvan, sőt, annak a képessége sem igényel semmilyen iskolát, hogy ne a Téged jelenleg körbevevő környezetre figyelj (hiszen, mint azt már egy régebbi blogomban olvashattad, a múltban teremtetted, tehát nem számít semmit sem a jelenleg vonzott vágyaid kapcsán). Ha jobban a magadénak érzed ezt a módszert, használd ezt bátran, de mindig figyelj a leírt megjegyzéseimre. Az is egy további jó tanács, hogy 6-7 dolognál egyszerre ne írj le többet, ha több mindenre kell fókuszálnod, az gyengíthet és elbizonytalaníthat. Ha pedig úgy vagy vele, hogy szimpatikusabb a már ismertetett vonzás törvénye módszer magyarázatom, akkor is jó, ha ismered a híres kicsi piros könyv titkát, - bevallom, nekem arra tökéletes volt, hogy helyrerakjam magamban az éppen vágyott dolgok sorrendjét. Módosítottam rajta 4-5 napon át, mire meglett a végeredmény, de roppant hálás voltam érte ennek a módszernek. S a hatos listából a két legalsó megtörtént 1 héten belül. Persze ez legyen titok. :-)

© 2019 by A vonzás törvénye.hu