Programoznád a tudatalattid? Előtte olvasd el ezt is... 2019. március

Mint azt már olvashattad, egy elég hosszú útra indultam, hogy megtaláljak valamit: pontosabb, konkrétabb válaszokat, mint amit A Titok című könyv adni tudott. Ezen az úton számtalan magyarázatot, teóriát megismertem, kipróbáltam, és próbáltam átültetni a mindennapjaimba azokat, amelyekről úgy gondoltam, hogy valóban hasznosak és segíthetnek megtalálni a tökéletes egyensúlyt. Nos, őszinte leszek: a tudatalatti tudatos programozása már az út végén ért, legalábbis a tekintetben, hogy már négy éven keresztül tanulmányoztam könyveket, előadásokat, szemináriumokat,... Az út vége kifejezés persze erős, hiszen ha rátalálsz arra, ami működik, az út akkor sem ér véget, hiszen minden egyes nap elindul és újra és újra rá kell hangolódj arra a "útra", azokra az attitűdökre. De, hogy a tárgynál maradjak: már a cím is bizarr, igaz? A tudatalatti tudatos programozása... igen, ha lassabban olvasod, rájössz Te magad is, hogy nem túl nagy a téma hihetősége. És mégis, talán mert alapvetően marketing a szakmám, talán, mert vezetett egyfajta kíváncsiság, - ebből is kipróbáltam egy módszert.


Az előítélet alapvetően nem jó, s igen: úgy vágtam bele és úgy próbáltam ki, hogy a hálás voltam érte. Akkor is, ha alapvetően sokan tiszta pénzkidobásnak éreznék. Gondolj csak bele: egyrészt csak megerősített abban, hogy amit a leginkább vonzás törvénye szabálynak hiszek, az valóban az, másrészt most elmondhatom Neked is (és reményeim szerint sokatoknak), hogy mire épül a koncepciójuk és én miért látom másképpen - ergo Neked már nem kell rá kiadnod pénzt és időt. De nem fogom negatív színben beállítani, ezt ne is várd: inkább arról beszélek, hogy miért gondolom azt, hogy nincs rá szükség (igazából valóban az a legjobb szó rá, hogy nincs szükség a tudatalattid programozására, ha egyébként a vonzás törvényei szerint figyelsz amúgy is saját magadra: az érzéseidre, a hangulatodra,...).


Miről is szól a tudatalatti programozása? Alapvetően van benne igazság: azt mondják, hogy az agyunk tele van olyan hiedelmekkel, gondolatokkal, melyeket éveink során vettünk fel. Ezek beidegződések, meggyőződések és nem tudunk rajtuk túllépni, - hacsak nem helyettesítjük azokat más gondolatokkal. Itt a legtöbb helyen elő is citálnak statisztikákat: átlagosan egy nap 70 ezer gondolatunk van és annak mintegy 90%-a olyan, ami önkéntelenül jön elő. Önkéntelenül abban az értelemben, hogy ahogy a napon keresztül megyünk át és érnek a hatások (utazunk, beszélgetünk, információk lepnek el bennünket,...), arra egyfelől tudatos gondolatokkal reagálunk, de emellett olyan gondolatok is előjönnek, melyekre nincs befolyásunk, azaz a tudat alól érkeznek. Ezekre az agyunk berendezkedett és sok esetben a mi védelmünkben hozza elő őket - igen ám, de az esetek 70 %-ban ezek a tudatalatti gondolatok negatívak. Erre kínálnak ezerféle "megoldást" oldalak nem tucatjai, hanem százai - és milyen érdekes, hogy a hirdetéseiket a vonzás törvényével kapcsolatos anyagokhoz és oldalakhoz hangolják. Ha már itt tartunk, marketing szemmel nézve először még ötletesnek és szakmainak is tartottam őket, talán ezért is vállaltam egy ilyen "tanfolyamot", persze benne volt egy nagy adag kíváncsiság. Ma már találkozhatsz ugyanezzel, de olyan üzenettel, hogy a vonzás törvénye és a Titok című könyv az emberek alig pár százalékánál működik, tehát az egy nagy hazugság és majd ők lerántják a leplet arról, hogy hogyan lehetsz valóban sikeres.


Azt hiszem, ha először ezzel a jellegű üzenettel találkozom, akkor még szakmai és privát kíváncsiságom ellenére sem próbálom ki - de én még a konszolidáltabb formákkal találkoztam, így hát belevágtam. Talán a legjobb, ha leírom, miket javasoltak agyunk tudatalattijának az "átírására", majd utána leírom, hogy szerintem miért is nincs rá semmi szükség, sőt: egyes módszerek inkább hátráltathatnak az utadon. Természetesen az első módszer az, ha az agyadnak olyan ismételt üzeneteket, megerősítéseket küldesz, ami azt írja le, amit szeretnél, ha automatikusan vetítene elő, amikor is a tudatalattid válaszol. Ilyen például: a "Boldog vagyok. Egészséges vagyok. A pénz egyre nagyobb mértékben és egyre több helyről áramlik hozzám... és ezeknek kombinációi.


Az első meglátásom az volt, hogy hiába teszed zene alá, ha az angol anyagot hallgatod, mivel - legyél bármennyire is profi angolból - az nem az anyanyelved, nem fog úgy beépülni a tudatodba, mintsem szeretnéd. Ezért eljutottam odáig, hogy saját magam mondtam fel 8-10 mondatot, majd ismétlésre raktam és a napi 2-3 óra vezetés közben ez szólt az autóban. Aztán jött a következő fázis: ugyanezeket a lefekvés előtti 5-10 percben indítva, hogy még az elalvás előtti fázisban épülhessen be a tudatomba... így utólag persze mosolygok rajta. Mentségemre szóljon, hogy pár nap után jött a teljes megvilágosodás: hogy az egésznek miért nincs semmi értelme, sőt, azt is láttam, hogy sokak számára hogyan okozhat éppen még nagyobb elbizonytalanodást. Igazából ez is csak egy út volt abba az irányba, hogy segítsek másoknak megmutatni, hogy miért nem működik náluk a vonzás törvénye, és egyben azt is, hogy ha azt megértik, akkor ők már kíváncsiságból sem akarják"programozni" a tudatalattijukat. :-)

Az első és legfontosabb, amit meg kell értened, hogy önmagában a gondolatnak a teremtő, vonzó ereje csekély. Fent kell tartanod hosszabb ideig, de igazából olyan, mint egy nagyon lassan haladó autó. Akkor tud elvinni új helyre, ha erővel látod el. A gondolatod ereje pedig az érzés, az egyes gondolataidhoz társított érzések. Most egy rendkívüli alapvetést tanítok Neked, nyugodtan próbáld ki akár csak 1 órára, vagy 2-3 órára, esetleg egyetlen napra - és máris mindent megértesz. Mi a vonzás törvényének első szabálya? SZERESS!!!


Nyugodtan nézd csak meg, kattints a szabályok menüponthoz - nálam ez az első, mert ez a vonzás sikerességének alapja. És még csak összefüggésben sem volt a tudatalattival... feloldom a titkot: ha beállítod magad )akár csak egy órára), hogy MINDENT és MINDENKIIT szeretettel fogsz nézni, mindenben és mindenhol a szépet és a jót keresed, kis időn belül rájössz, hogy Te magad is a szeretetté válsz. Azt fogod kisugározni magadból és mint a rádiónál: amire hangolod a készüléked, azt fogod vele befogni. Ha szeretetet adsz ki energiáiddal magadból, akkor az is fog körbevenni. A belső érzelmeid teremtenek és most figyelj: olyannyira, hogy még a gondolataidat is vezetik. Ha képes vagy átállítani belül önmagad, egyszerűen nem érkeznek meg a tudatalattid gondolatai, vagy legalábbis nem azok, amitől annyira óvni kellene Téged. :-) Mindig ezt szoktam mondani: nem kell elhinned - próbáld ki. Adj magadnak egy esélyt. Adj magadnak egy órát, kettőt, amennyit gondolsz - és tapasztald meg. Könnyű belátni, hogy ha belülről, a belső éneddel éled meg a mindennapjaidat, akkor a gondolataidat is sokkal könnyebb kontrollálni, sőt, el sem jön olyan, amivel nem vagy összhangban.© 2019 by A vonzás törvénye.hu