Hogyan vonzzak: elengedéssel vagy vágyakozással? 2019. május

Ez egy klasszikus kérdéskör a vonzás törvénye kapcsán, nagyjából olyan, mint a tyúk és a tojás esete. Ennek oka pedig egyszerű: olvashattad, hallhattad sok helyen, hogy a vágyott dolgokat a vágyakozás hozza el, miközben olvashattad azt is, hogy az elengedés segít igazán megkapni azt, amire vágysz. Nem nehéz felfedezni tehát az ellentmondást, hiszen a kettő ellentéte egymásnak. Sőt, tovább tudja nehezíteni a dolgot, ha belegondolunk: hogyan tudnánk elengedni a vágyainkat, amire annyira vágyunk, hogyan is tudnánk lemondani róla? Ebben a blogban arra teszek kísérletet, hogy feloldjam ezt az ellentétet, és segítsek megérteni, hogy mit miért is írtak, hogyan értelmezd a mindennapjaidban.

A vágyakozás a gondolat és az érzelmek találkozása.

Kezdjük a vágyakozással, - ha ebből el tudlak juttatni a megértéséhez, akkor az elengedést is meg fogod érteni. A vonzás törvénye alapvetően arról szól, hogy meg tudod változtatni a Téged körülvevő világot, a körülményeket, sőt, még Önmagadat, saját állapotodat is. Ennek elég egyszerű a menete, mégis, sokan nem találják meg, nem érik el több okból sem, - pontosan ezért kezdtem el ezt az oldalt létrehozni. De ahhoz, hogy megértsd a vonzás törvényét, el kell fogadnod a tényt, hogy minden, amit magad körül látsz, az energia és rezgésekből alakult ki, sőt: Te magad is energia vagy, és rezgéseket bocsátasz ki. Ezt ráadásul a nap minden percében teszed, amikor ébren vagy: a gondolataiddal és a hozzájuk tartozó érzésekkel és a hiteddel. Leegyszerűsítve: annak is van egy rezgési szintje, vagy mérges vagy, bosszús, haragos, dühös, ingerült, pesszimista, de annak is, ha jókedvű vagy, derűs, optimista, várakozó, szerelmes, figyelmes, hálás, és így tovább.


Az előbb leírtakhoz azonban teljesen más frekvencia tartozik, mint az utóbbi hangulatokhoz (és szándékosan nem a tulajdonságok szót használtam, mivel ezek a rezgések állapotok, hangulatok csak, amiken bármikor változtathatsz!). A vonzás örvénye pedig ezekhez megfelelően társítja a környezetet, a körülményeket, azaz a mostani hangulatod meghatározza az eljövendő környezetedet. Mielőtt ettől megijednél, azt javaslom, fedezd fel, hogy ez mekkora kincs: gondolataid, érzéseid és hited gyakorlatilag bármit el tud hozni Neked, és ez az egész csakis rajtad múlik!

Senki nem tud teremteni az életedbe, ezért nem is kell tartanod senkitől.

Meg szoktam kapni, hogy ez nem így van, mert: „hogyan lehetnék boldog egy frusztráló (hazai vagy munkahelyi) környezetben?”, „hogyan lehetnék boldog, amikor ilyen emberek vesznek körül, vagy amikor napi problémákkal küzdök?” – és még sokáig sorolhatnám. Ilyenkor általában arra szoktam emlékeztetni a barátokat, ismerősöket vagy kevésbé ismerősöket, hogy most nyer értelmet (pontosabban: értelmetlenséget) az, amikor valaki azt mondja, hogy a vonzás törvénye azért nem működik, mert gyakorlatilag nem kell hozzá csinálni semmit, nem igényel erőkifejtést, cselekvést,… . Nos: valóban nem igényel? Hiszen épp most mondtátok, hogy mennyire nem tudjátok alkalmazni ezért és ezért… hát akkor: most nehéz vonzani, vagy sem? Ugye, milyen érdekes: ha csupán annyi kérek valakitől, hogy próbáljon meg boldog lenni, a világon mindenkitől függetlenül, nem igazán megy neki, legalábbis az elején nem.


Ennyi felvezetés után akkor lássuk a vágyakozás témakörét, - és egyben az elengedését is. A képlet egyszerű: kell egy gondolat, amire vágysz. Meg kell találnod a gondolatod rezgését, hogy át tudd érezni, hogy el tudd kezdeni vonzani. Ha egy halom pénzre vágysz, sose a konkrét összegre gondolj, ne azt kezdd el érezni, hanem mindazt, amit azzal megkapni szándékozol: szabadság, gondtalanság, utazások, csodálatos ház, autók,… tehát mindig az esszenciáját, a lényegét keresd és próbáld érezni. Amire vágysz, az akkor közeledik hozzád, ha annak megfelelő rezgésszinteket bocsátasz ki, és ha valóban hiszel is benne, ha úgy tudod venni, hogy ennyi a feladatod hozzá, hogy megkapd és semmi több (ami, az előbb már kiderült, hogy nem is mindig egyszerű, igaz?). A vágyakozás lényege a vágyott dolog átérzése: mintha már vezetnéd, laknád, költenéd, utazni vinnéd,… . Akkor jársz jó úton, ha csak azt a kérdést engeded magadhoz, hogy miért szeretnéd ezt? Sose gondolj semmi másra, mert azzal a hitedet ásod alá: miért? hogyan?... – ezek egyenes utat jelentenek ahhoz, hogy nem sikerülnek.


A siker fejben dől el. De a Te sikered csakis a Te fejedben.

Hogy mennyire jársz jó úton, azt könnyen megtudhatod: figyelj az érzéseidre, és hogy azok mennyire vannak együtt a lelked érzéseivel, tehát azokkal, amiket a lelked gondol ugyanazokról a dolgokról. A lelked az edződ: sosem kérdezi meg, hogy miért szeretnéd, amit szeretnél, nem bírál, akármit is szeretnél, hanem egyenesen rajong érte és tudja, hogy már el is érheted, ahogy ráhangolódsz a vágyott dolog rezgésére. Sőt: itt a lényeg! A lelked segít benne! Lásd a vágyott dolgot, vagy személyt a lelkeddel (ami az univerzum egy része, s egyébként a Te nagyobb részed!) és egy rövid idő után már érezni fogod a vágyott dolog vagy személy rezgését, pontosabban annak a rezgését, hogy már a Tiéd. Ha ezt az érzést fent tudod tartani magadban, s közben nem „teszed tönkre” negatív gondolatokkal, felesleges kérdésekkel (miért, mikor, hogyan?), vagy hangulattal, akkor észre fogod venni, hogy közeledsz hozzá, aminek számos jelét láthatod majd. Ha meg tudsz elégedni a vágyott dolog rezgésével és nem magát a vágyott dolgot keresed, akkor meg fogod kapni, s az idő rövidsége csak a hangulatodtól és hitedtől függ. Lefordítom egy elég egyszerű megközelítésre, de szívemből remélem, hogy ezzel még érthetőbb lesz: ezeket a benned elért, a vágyott dologgal/személlyel kapcsolatos rezgéseket fogd fel a vagyonodnak (!!!), ugyanis ezeket a rezgéseket „váltod át” majd pénzre, tárgyra, személyre a jövőben! Ha rájössz erre, hogy ez ennyire egyszerű és emiatt valóban boldoggá tesz a rezgés, akkor nyert ügyed van. Ez talán a vonás törvényének a legjobban leírt lényege tőlem, s nyilván nem olyan, mint személyesen elmondva, sőt, kell, hogy ne idegenkedj a spiritualitástól egy picit, de ezt leszámítva ez maga a titok.


Emlékszel, milyen „alapszabályokat” írtam? Szeress! Majd ott találhatod ezt is: „Érzéseket keress!” Ennek valójában ez a lényege. A vonzás törvénye egy utazás. Az út végén ott találod, amire vágysz. De az úton rá kell hangolódnod az érzésre, arra, ahogy a lelked érez az adott dolog iránt, és az érzés kell, hogy boldogsággal töltsön el, valamint a tudat, hogy ez elég, mert nem kell semmi mást tenned hozzá. Minden mást: körülményt, időzítést, találkozást, számodra véletlennek tűnő alkalmat az univerzum hoz el Hozzád, az vágyaid, érzéseid (és a hozzá társított hited) által.


Mikor engedd el a vágyott dolgot? Nos, a vágyaidat nem tudod elengedni. Az elengedés a vonzás törvényében két dolgot jelent: az első, hogy ha már kértél valamit, azaz gondoltál rá és megtaláltad egyszer hozzá az érzést (amiben a lelked segített), akkor magát a kérést elengedheted! Nem kell minden nap kérned ugyanazt, többször és többször – Te szeretnéd, ha valaki naponta ugyanazt a dolgot ismételgetné Neked? Na ugye… :-) A kérést engedd el! Ha már egyszer rá tudtál hangolódni, mert érezted, hogy a lelked hogyan érez a dolog iránt és az iránt, hogy a Tiéd lesz, akkor már a kérés résszel nincs több teendőd! Erre elég lehet néhány perc is, ha az érzést magát el tudtad raktározni annyira, hogy már tudod érezni magadban egyre többször, egyre hosszabban! Az elengedés másik aspektusa: a gondolataidat engedd el. Erre akkor van szükség, ha rossz napod, vagy egy-két rosszabb órád lenne. Igen! Nekem is van (még ha kevés is, vagy igyekszem időben tenni ellene), mindenkinek van, mindenkit érnek hatások, még ha le is tudjuk azokat csökkenteni. Ez nem baj! Ilyenkor csak annyit tegyél meg, hogy nem erőlteted a vágyad érzésére, rezgésére történő hangolódást! Ennek az az oka, hogy a már kialakított rezgést könnyen „elvesztheted”, mert általában nem tud, vagy nem mindig tud visszahozni egyből a jókedvedhez, a derűdhöz, s ezért a rossz kedved kezdi egy kicsit elállítani a rezgést, aminek az a vége, hogy kis idő után nem a vágyott dologra fogsz gondolni, hanem a hiányára, arra, hogy még nincs nálad. Ismerős, ugye? A vágyott dolog hiányát fogod látni, ha rossz kedved van, s nem a meglétére fogsz gondolni.


Természetesen tehetsz pár dolgot, ha rossz kedved lenne (és lehetőleg már az elején tedd meg, amikor érzed, hogy kezdődne): először is, ne legyél dühös magadra, ugyanúgy szeresd magad, mint eddig! Ne próbálj meg erőszakkal derűre találni, - bár néha egy-egy jó vígjáték sokat segít. Menj ki a szabadba, és, amit mindig első helyen ajánlok: szeress!!! Ezzel az elején elkaphatod a rossz kedved, hiszen ha a szíveddel látsz, jobban elfogadsz mindent. Tudod, hogy a körülötted lévő emberek ugyanúgy energiák, mint Te, s hogy bármit is mondanak, vagy tesznek, nem tudnak teremteni az életedbe, - csak, ha hagyod a hangulatod elállítódni. De egyébként semmit, de semmit nem tudnak teremteni az életedbe, mert mindenki magának teremt. Sőt, ha valaki goromba Veled, akkor pontosan ő az, aki nincs összhangban magával, s aki éppen távolodik az általa vágyott dolgoktól. Ha csak ennyit megértesz, s ilyenkor a lelkeddel tudsz látni és érezni, akkor ezzel el is engedted a dolgot. Térj vissza mindig a belsődhöz, lásd úgy a dolgokat, ahogy ő: sosem aggódik semmin, mindig lelkes és mindig az edződ: minden másodpercben adja a vágyott dolgok érzését, hogy rátalálj - és végül ezáltal megkapd. Vágyakozás – elengedés – szívből remélem, hogy közelebb tudtalak vinni hozzá. De a legközelebb mindkettőhöz a lelked tud elvinni, ezt ne feledd.


© 2019 by A vonzás törvénye.hu