Vannak a vonzás törvényének szabályai? 2019. április

Akik még csak most ismerkednek a vonzás törvényével, azok pár oktatótól, mestertől azt láthatják, hogy vannak. Sőt, akibe szinte elsőre belebotolhat a lelkes kereső, ott egyből vagy 28-féle szabályt is találhat, ami ugyan nem mind a vonzás törvényének a szabálya, de mindenesetre a sikeres létezésé, a külvilágod magad körüli megteremtésé. Egyik korábbi blogomban már kifejtettem a véleményem ezzel kapcsolatban, amit most is csak megerősíteni tudok: ha jót akarsz, akkor figyelmen kívül hagyod ezeket. Elhiszem, hogy valaki kiváló sales-es ember volt, s hogy zsákszámban hordta össze a dollárhegyeket, de elhiheted nekem, hogy ha egész nap 28 szabály járt volna a fejében, nem ment volna sokra.

Ami engem illet, eleve nem szeretem azt a szót, hogy „szabály”, mert az korlátoz, bekorlátoz, a vonzás törvénye pedig éppen a szabadságról szól. Persze, ahhoz, hogy működjön és megtapasztald a mindennapjaidban, ahhoz kell pár dolog, de egyrészt nem 28, de még csak nem is 20, vagy 15, vagy 10… sőt, itt ragadom meg az alkalmat, hogy elnézést kérjek, ami miatt a menüben én is a szabály szót használtam, amikor leírtam azt a 6 (!) alapvető dolgot, amire, ha figyelsz, könnyebben megérted és megtapasztalhatod a vonzás törvényének működését az életedben. De itt rögtön visszakérdezek, ha már olvastad az általam fontosnak tartott hat pontot: szabály az, hogy „szeress!”? Szabály az, hogy „hangolódj össze belsőddel”, a lelkeddel? A szabályok általában parancsok, csakhogy parancsra a tanácsaimat nem igazán lehet megcselekedni.

Emlékszem, már az első tanácsomnál (Szeress!) azzal kezdtem, hogy a legtöbben ezt nemes egyszerűséggel kihagyják, pedig a vonzás törvénye alapvetően spirituális dolog, de inkább úgy fogalmazok, hogy belülről felépülő dolog, mert a spirituális szó hazánkban már kapott néhány negatív jelzőt. Igen, a vonzás törvénye alapvetően belülről jön, ezért is nehéz szabályokkal bárkit is közelebb vinni a belső részének megismeréséhez és erejéhez. Aki nem vesz tudomás a saját, belső lényéről, a lelkéről, s annak erejéről, annak nem fog működni és egy idő után megjelenik a „miért nem működik a vonzás törvénye” oldalakon, fórumokban, amivel még tovább mélyíti ezt az elgondolását. De visszatérve a szabályokra: a legjobb, szívből jövő javaslatom az, hogy egyszerűen csak engedd el a szabályokat, - gondolok itt azokra, amiket csokorba szedve, tucatjaival olvashatsz. Milyen életet szeretnél? Feszengőt, minden percben szabályokat követőt, vagy szabadot?

Nem az segít, hogy fogsz egy lapot, amire leírod, hogy hol akarsz tartani egy év múlva (főleg, hogy hetente, vagy akár naponta változnak a vágyaink!), majd a lapot a zsebedben tartod és elő-előveszed és néha még mormolod is. Sőt, mondok egy igazán furcsa dolgot: motivációs beszédekre sincs igazán szükséged (és senkinek sem!), amikor megleled a belső összhangot a lelkeddel, mert ahogy rajta keresztül látod magad az elképzelt vágyaiddal, amiket már megkaptál, attól felemelőbb érzést egy beszéd sem tud adni Neked. Igen, ez furcsán hangzik tőlem, mert barátaim, ismerőseim talán nem találtak volna rá a szebb, teljesebb életükre, ha nem beszélek velük, és igen, legtöbbször motivációs beszédeket tartottam nekik, s a mai napig ezt teszem. De ha bárki azt hiszi, hogy ez kell a sikerhez, az nagyot téved. Nem tudsz segíteni annak, aki nem engedi. Nem tudsz beszélni ahhoz, aki nem befogadó, s azt is vallom, hogy ilyenkor a beszéd csak káros tud lenni. Tudod mutatni az utat a saját példádon, életeden keresztül, de ettől tovább nincs értelme - és nem is kell - menni.


Annyi mindent kaptam az utam során, hogy próbálom visszaadni akinek csak lehet, de adni csak annak tudsz, aki nyitott arra, hogy elfogadja, vagy befogadja. Így vagyok én azzal a hat „szabállyal” is, amiket leírtam Neked, Nektek. Szabálynak neveztem, pedig valójában egyfajta kulcs, egyfajta segítség, hogy ébredésedtől a lefekvésedig hogyan próbáld meg megélni a perceidet, óráidat, emellett pedig azt szoktam javasolni, hogy próbáld ki, mert nem igazán tudsz veszíteni. Amikor a vonzás törvényével ismerkedtem, pontosan így éreztem, ezért fogékony voltam mindenre és mindenkire, ma pedig igyekszem a tudásom és tapasztalatom alapján gyorsabbá tenni ezt az utat mindenkinek, aki nyitott rá. Ha viszont abban hiszel, hogy a vonzás törvénye szabályokkal működik, azzal tévútra jutsz, s így tényleg csak úgy fog működni, - illetve a sikertelenség és később a görcsösség miatt már úgy sem. A vonzás törvénye nem a szabályok, hanem az igazi szabadság törvénye. Van pár dolog, ami ahhoz kell, hogy megélhesd és megtapasztalhasd, de akkor leszel a vonzás mestere, amikor már érted, hogy ez nem szabály, hanem valójában igazi Önmagadnak a teljes megélése. S a kulcsok, a javaslatok, amiket olvashatsz, vagy hallhatsz tőlem, az csak a térkép ahhoz, hogy rálelj.

© 2019 by A vonzás törvénye.hu